Eilen istuin tässä tietokoneella ja oli tuhti olo. Tiedättehän. Piti käydä katsomassa tuota painoa, menin siis punnitsemaan itseni: 110 kg. No niin, tehdäänpäs asialle jotain. Taas kerran.

Olen 175 cm pitkä ja ollut ylipainoinen kauan. Paino nousi lukiossa ja siitä sitten tasaisesti nämä vuodet. Ikää on reilu 40 vuotta. Mutta nyt ollaan kyllä jo melko huipulla painon suhteen. Ei siinä kai sitten muu auta, laihdutetaan!

Olen toki laihduttanut useamman kerran aikaisemminkin. Saan 10 kiloa pois todella helposti. Mutta siihen se on sitten aina jäänyt ja tullut nopeasti takaisin.

Nyt on tavoitteena laihtua kilo viikossa. Mielessä siintää kesäloma joka alkaa kesäkuun alussa. Sinne on 22 viikkoa. Eli silloin tavoitepaino on 88 kg. Katsotaan siitä sitten eteenpäin. Välitavoitteita on hiihtoloma viikolla 10 jolloin painoa on 100kg.

Olen perheellinen työssäkäyvä äiti. Eli ruokaa on pakko tehdä lapsille vaikka joskus tuntuu että olisi sinkkuna paljon helpompi painoa pudottaa. Ei olisi pakko hääriä sen ruoan ympärillä.

Tavoitteena painon pudottamisen lisäksi on liikunnan aloittaminen ja siitä harrastuksen tekeminen itselle. Lapset alkavat olla jo sen ikäisä että oma vapaa-aika lisääntyy. Lapset eivät tarvitse koko aikaa minua ja pärjäävät yksinkin kotona kun äiti lenkkeilee. Haaveena on juokseminen. Haaveena on se että jaksan käydä juoksulenkillä!

Laihduttamisen yksinkertainen periaate on että syön vähemmän kuin kulutan. Eli en käytä mitään ruokavaliota jota orjallisesti seuraisin. Saan syödä mitä vaan. Kohtuudella tietenkin. Eli yritän löytää itselleni sellaisen tavan laihduttaa että pärjäisin sen kanssa loppuelämäni.